reede, 3. aprill 2015

Markuse 3.päev KG-s

Täna, 2. aprillil oli mul KG-s viimane koolipäev vahetusõpilasena. Nüüd, kus on möödunud need napid kolm päeva selles koolis, võin õelda, et tegu on ühe hea kooliga. Sealsed õpilased on toredad, rõõmsameelsed ja sõbralikud. Üsna suur vahe on kahe kooli õpetajate ja kooli suhtumises õpilastesse. Kui Saaremaa Ühisgümnaasiumi õpetajad hoiavad tempot, et jõuda õppekava läbida, siis Kuressaare Gümnaasiumi õpetajad ajaga võidu ei jookse. Neile on tähtis, et kõik õpilased teemad selgeks saaksid. Samas pidid õpetajad ka oluliselt leebemalt hindeid panema. Mina oleksin väga tahtnud, et minu koolitöid oleks hinnatud, siis oleksin saanud õelda, kas linnajuttudel on alust või mitte.
   KG on täis igasuguseid huvialaringe ja võimalusi end kooliväliselt arendada. Kuulsin, et seal on isegi võimalik õppida golfi mängima. Soovijad võivad õppida ka hiina keelt. Spordihuvilistele on kasutamiseks võimla, jõusaal, tantsusaal ja bassein. Ujumine pidi  KG-s olema kehalise kasvatuse kõrval päris eraldi tund. Kohe kooli kõrval on terviserada mida väga aktiivselt kasutatakse kui ilm vähegi lubab. Seda metsatukka kasutame ka meie, SÜG'i õpilased, kuid teekond sinna ja kooli tagasi võtab suure osa meie kehalise kasvatuse tundidest.
   Minule isiklikult väga meeldis KG söökla. Menüü on mitmekesine ning toidud väga maitsvad. Valida saab erinevate liharoogade, kastmete ja salatite vahel. Isegi taimetoitlastele on mõeldud, vaatamata sellele, et neid pidi olema vaid mõni. Sain teada, et mingit kindlat söögivahetundi neil ei ole. Sööma minnakse siis kui kõht tühjaks läheb. Vahetunnid on üleüldse seal koolis vaiksemad, kõik tegelevad oma asjadega ning algklasside lapsed ei torma kooli peal ringi ega lõuga.
   Koolimaja ise on suur ning uuel inimesel on päris keeruline selles hoones orienteeruda. Kool ja selle ümbrus on puhas. Mind üllatas, et isegi nende tualetid on väga puhtad. Neid koristatakse ilmselt väga tihti või eriti hoolikalt. Meie kool sellega just hiilata ei saa.

   Tänase koolipäeva lõpus oli kõikidel KG-s käivatel vahetusõpilastel eraldi tundi. Seal paluti meil täita ankeedid, kus küsiti meie arvamust Kuressaare Gümnaasiumi koolielu kohta. Küsiti millega olime eriti rahul, mis häiris ja kas võiks veel midagi muuta. Ei leidunud ühtegi vahetusõpilast, kes poleks selle kogemusega rahule jäänud. 9C klassis, kuhu mina läksin, võeti mind väga hästi vastu. Tundsin, et sooviksin pikemalt nendega kooliteed jagada.

Markus Koit, SÜG 9a

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar