neljapäev, 3. aprill 2014

Maria Vera esimene koolipäev KG 9.c klassis

Kooli jõudsin veidi enne kaheksat, sisse astudes oli rahvast rohkem kui inimesi ja minul üsna kõhe tunne. Ootasin mõned minutid, kuni minuga liitus Ave, kes  vastas minu kõigile küsimustele. Natukese aja pärast tuli ka Anni, kelle käest pidin kapi võtme saama. Läksime koos kappide juurde ja sealt sain vajalikud õpikud esimeseks tunniks.
Ruttasime trepist üles neljandale korrusele, kus oli esimene tund, milleks oli ühiskonna õpetus. Vaatasin kella, kell oli nii umbes mõned minutid peale tunni algust ja mõtlesin endamisi, miks kellad ei helise. Peale seda oli matemaatika, kus teema oli mõne peatükiga eespool, kuid võõras väga polnud. Sain hakkama.
Kolmandaks tunniks läksime teisele korrusele vene keelde. Tund erines selle poolest, et meie ei kasuta koolis õpikut, seega teema tundus veidi segane.
Neljandas tunnis oli ujumine, kuid mina sinna ei läinud. Läksin hoopis Avega välja kehalisesse, kus meid oli kõigest kuus. Mängisime jalgpalli, naerda sai päris palju ja üldse oli see tund vist terve päeva pärl.
Viiendaks tunniks tulime tagasi neljandale, ajaloo tundi. Teema oli poole raamatu võrra eespool. Tund lõppes 10 minutit varem ja siis mindi sööma.
Viimaseks tunniks (kuna füüsika jäi ära) oli geograafia, kus tegime 2 väikest ülesannet ja ülejäänud tunni kuulasime õpetajat.
Kõige veidramad olidki ehk kella puudumine ja tundide lõpetamine vastavalt vajadusele, korra puudumine (kedagi üldiselt ei häirinud see fakt, et tund käis) ja rahvamass. Klass oli õudselt väike, 13 inimest, kellest siis vist 5 inimest puudus ka veel. Koolis ära ei eksinud, kuna olen selle majaga üsna tuttav, vähemalt kahe esimese korruse peal. Aga muidu olin päevaga rahul.
Maria Vera Pšenitšnaja Vanalinna kooli 9.a

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar